LOGIN:      | 
  
ÚVOD
O PRAPORU
JEDNOTKA
GALERIE
ČLÁNKY
GUESTBOOK
ODKAZY
KONTAKT INFO


Aktualizace: 26.3.2013
Návštěv: 
Online je 


26.03.2013 »
Po opravdou dlouhé době proběhla první fáze aktualizace obsahu webu, jmenovitě pak úvodní stránky, sekcí Jednotka, O praporu a Nábor.

21.07.2011 »
Po dlouhé době nějaké nové fotogalerie!

27.03.2010 »
Lidé viďte! ...nové videogalerie!

03.03.2010 »
Lidé čtěte! ...nové články!

05.02.2010 »
Přidány nové fotogalerie.

24.01.2010 »
Do fotogalerie Ostatní přidány nové fotky.


Články






Operace "Odklon" 23.3.2008

box_grey INFORMACE O ČLÁNKU
ID článku: 30
Datum: 2008-03-25 22:48:31
Napsal: rotmistr ČOUD
Komentář: Šílená banda domorodců měla v plánu zničit naše milované domovy několika "prskavkami". Jedinou nadějí na záchranu se stalo několik speciálních týmů, které byly vyslány do této oblasti, aby našly deaktivační zařízení a odklonily "prskavky" na širé moře.







Kletné – Suchdol nad Odrou 23.3.2008

Co vedlo místní domorodce k takto nenávistnému a promyšlenému aktu agrese stále není jasné. Potvrzeno je pouze to, že zbraně hromadného ničení, nazývané snad pro odlehčení celé situace „prskavkami“ jsou zaměřeny na obydlí civilního obyvatelstva a odpočet již běží. Domorodci, kteří mají toto zvěrstvo na svědomí se podle nejnovějších informací ukrývají někde v oblasti a mají v plánu bránit své zájmy i s nasazením vlastních životů.

Jedinou nadějí je několik speciálních týmů narychlo sestavených různými organizacemi, které byly vyslány na místo s úkolem najít všechna deaktivační zařízení, zadat deaktivační kódy a odklonit tak „prskavky“ na širé moře, kde by podle zbraňových specialistů neměly způsobit žádné škody.

8:00 SEČ

Speciální jednotky označené barevnými páskami dorazily na místo určení. Jejich úkolem je zaměřit a najít deaktivační zařízení, umístěná někde v oblasti a zadat do nich patřičné kódy. Domorodci pravděpodobně tato zařízení hlídají.

8:30 SEČ

Jednotky se nezávisle na sobě vydávají do terénu. Jak se zdá, spolupráce není na pořadu dne. Jejich zájmy se podle všeho velmi liší a celá operace se více než záchranná mise začíná jevit spíše jako trestná výprava a hon za nejlepšími výsledky, z čehož pravděpodobně vyplývají i nejvyšší vládní dotace.

10:00 – 12:00 SEČ

Situace je stále nejasná. Informace o přesných polohách deaktivačních zařízení jsou sice poměrně přesné, ale jejich dosažení není tak jednoduché, jak se původně zdálo. Jednotky jsou značně redukovány nejen radikálními domorodci, kteří se nezastaví před ničím, ale i vlastní poměrně přehnanou konkurencí. Mnohdy se stane, že se dvě jednotky zruší navzájem. Ztráty na životech jsou velké na obou stranách. Naštěstí transporty fungují dobře a do oblasti je možno dopravit posily přibližně každých 15 minut.

Domorodci jsou zjevně schopni všeho. Jak se ukázalo, prakticky veškerá půda mimo lesní porost byla zamořena biologickými zbraněmi. Louky a pole pokryté vrstvou páchnoucí a mazlavé močky ztěžují situaci všem jednotkám. Vyplašená zvířata pobíhající sem a tam vytváří stresové prostředí a přibývá tak falešných kontaktů. Další problém činí pes, pravděpodobně velmi dobře vycvičený a nastrčený, který se naprosto náhodně objevuje v prostoru. Za celou akci stihne několikrát dezertovat z jedné strany na druhou a zpět, náhodně se přidává k jednotkám které potká a notně zasažen a potřísněn již zmíněnou močkou páchá škody na maskovacích oděvech vojáků. Rovněž často prozradí pozici ukryté jednotky, nebo naopak dobře ukrytou jednotku vystopuje a vnáší tak do válečné vřavy další zmatek.

Vznikají také první materiální škody. Zejména trpí zbraně vyrobené v zemích s komunistickým režimem (pro ty méně chápavé v Číně). Ulomené pažby a další části, závady na elektrice a elektronice a další. Problémy se bohužel nevyhnuly ani ostatním zbraním, naštěstí však ne v takové míře. Nervozita vzrůstá a rádiová aktivita, zvláště pak rušení sílí.

13:00 SEČ

Okolí neustále křižují domorodci na čtyřkolkách. Některá deaktivační zařízení byla konečně přes veškerou snahu domorodců přece jen dobyta. Boje se tak přesouvají k těm zbývajícím a stávají se o to intenzivnější. Čas se ale krátí. Podle dosavadních informací, má být ve 14:00 spuštěna startovací sekvence a „prskavky“ tak opustí raketová sila přesně ve 14:30.

13:45 SEČ

Touto dobou je již jasné, že původní plán sehnal. Dosažena byla pouze čtyři deaktivační zařízení a vše nasvědčuje tomu, že k poslednímu pátému se už žádná jednotka nedostane včas. Zbývá poslední možnost. Rozvědka zjistila, že ve 14:00 SEČ se na místě zvaném „Ostrůvek“ budou vyskytovat všichni důstojníci z řad domorodců. Pravděpodobně budou rozhodovat, které z okolních měst pošlou ke všem čertům jako první a zároveň zahájí startovací frekvenci. Zajetí těchto důstojníků spolu s použitím nekonvenčních výslechových metod by mohlo celou situaci snadno zvrátit.

14:00 SEČ

Situace na „Ostrůvku“ potvrzuje všechny předpoklady. Vyskytují se zde dva důstojníci beze zbraní, kteří jsou na první pohled zabráni do živé debaty. Brání je hrstka přeživších domorodců, kteří ve spěchu budují barikády ze všeho, co je rovna k dispozici. Jako jistá strategická výhoda se ukazuje strážní věž, kterou okamžitě obsazují ostřelovači. Zbývá 30 minut do odpálení „prskavek“.

Proti domorodcům nyní stojí přibližně 40 příslušníků speciálních jednotek, kteří na poslední chvíli přeskupují síly. Někteří nakonec překousli vzájemné neshody a uzavírají smlouvy o neútočení. Nepřítel mého nepřítele je přece můj přítel a nyní jde navíc prakticky o všechno. Situace vypadá jednoduše. Hrstka domorodců stojící proti dvojnásobné přesile nedosáhla nikdy v dějinách výraznějšího úspěchu. Ale kdo ví, jak tomu bude dnes.

Zaznívají první výstřely pravděpodobně poslední bitvy a další oběti tohoto konfliktu zůstávají ležet v bahně. Přes veškeré očekávání se nakonec kavalerie tvořená spojenými jednotkami nezmohla k významnějšímu útoku. Několik menších pokusů hravě rozprášili ostřelovači z věže mírně podpořeni domorodci z barikád.

14:30 SEČ

Cíl byl zvolen, „prskavky“ byly odpáleny a pár okolních měst se změnilo v doutnající krátery. V řadách speciálních jednotek zavládla deprese a beznaděj. V nastalém zmatku nikdo nepostřehl, že oba důstojníci z řad domorodců zmizeli bůh ví kam a okolní svět vstoupil do první fáze postkatastrofického scénáře...

Několik informací o akci:

Pořadatel:
Tým R.A.T.S.

Účast:
20 zlých domorodců - R.A.T.S. + 234. pěší prapor
40 členů speciálních jednotek - FS Jagers, Gravediggers, STO, Makakové, Bratrstvo stažených půlek, Johny a Mira (netýmoví) a 1 místní pes – jméno a rasa neznámé.

Výsledek:
Scénář skončil úspěchem domorodců, kteří úspěšně ubránili strategické body a úspěšně odpálili prskavky.

Hodnocení speciálních (útočících) jednotek spočívalo v počtu dosažených deaktivačních zařízení. Na prvním místě Bratrstvo stažených půlek se 4 body, na druhém místě FS Jagers rovněž se 4 body (ale s nápovědou), o třetí místo se dělí Gravediggers spolu s STO, kteří dosáhli 3 bodů.

Dle názoru 234. pěšího praporu považujeme tuto akci za velmi zdařilou co se týče scénáře a organizace. Účast byla solidní, akce dostatek, žádné velké nesrovnalosti ani konflikty nikde nevznikly. Rozhodně příjemně strávený den, jen tak dál...