LOGIN:      | 
  
ÚVOD
O PRAPORU
JEDNOTKA
GALERIE
ČLÁNKY
GUESTBOOK
ODKAZY
KONTAKT INFO


Aktualizace: 26.3.2013
Návštěv: 
Online je 


26.03.2013 »
Po opravdou dlouhé době proběhla první fáze aktualizace obsahu webu, jmenovitě pak úvodní stránky, sekcí Jednotka, O praporu a Nábor.

21.07.2011 »
Po dlouhé době nějaké nové fotogalerie!

27.03.2010 »
Lidé viďte! ...nové videogalerie!

03.03.2010 »
Lidé čtěte! ...nové články!

05.02.2010 »
Přidány nové fotogalerie.

24.01.2010 »
Do fotogalerie Ostatní přidány nové fotky.


Články






Rekonstrukce báze

box_grey INFORMACE O ČLÁNKU
ID článku: 61
Datum: 2008-10-21 16:28:34
Napsal: rotmistr ČOUD
Komentář: Blíží se podzim, který s sebou přináší chladné počasí. Podle zkušeností z minulého roku bylo jasné, že díky netěsnosti a vůbec celkovému stavu oken základny by teplota v místnosti v zimních měsících klesala opět těsně nad bod mrazu. Přistoupili jsem tedy k radikálnímu kroku.







O opravě oken jsme mluvili už skoro rok, jen se nikdo stále neměl k žádnému činu. Koncem prázdnin jsem konstatoval, že pokud už jednou začneme, nakonec to nějak dopadne. S několika dobrovolníky z řad jednotky jsme se tedy pustili do práce. Okna z rámů vypadla téměř sama. Celková demontáž také nedělala velké problémy, nicméně odstranění laku už nebyla příjemná činnost. Horkovzdušnou pistoli nechci aspoň rok ani vidět.

Nevím čím to bylo, ale nový lak schnul téměř 14 dní. Tuto dobu jsme náležitě využili a před vsazením oken zpět do rámů jsme ještě vymalovali a položili nový koberec. Finanční prostředky nám byly poskytnuty ze Sokola, za což jsme náležitě vděční. Sokol bude zase nejspíš vděčný za následnou úsporu energie. Koberec od firmy Žlebek, která čirou náhodou sídlí také v sokolovně jsme dostali takřka za dobré slovo. (Zde je asi na místě reklama: Všichni nakupujte právě zde, protože je to firma solidní a má skvělé ceny...). Zde bychom měli také jednu radu. Při nákupu koberce zvažte nejen plochu místnosti, ale též šířku a zalomení přístupové chodby. Transport čtyřmetrové role oknem do druhého patra asi není třeba příliš popisovat, každý si představí sám.

Námaha se každopádně vyplatila. Výsledkem je základna útulná a praktická, splňující nejen stupidní evropské normy, ale i nejnáročnější požadavky členů jednotky...