LOGIN:      | 
  
ÚVOD
O PRAPORU
JEDNOTKA
GALERIE
ČLÁNKY
GUESTBOOK
ODKAZY
KONTAKT INFO


Aktualizace: 26.3.2013
Návštěv: 
Online je 


26.03.2013 »
Po opravdou dlouhé době proběhla první fáze aktualizace obsahu webu, jmenovitě pak úvodní stránky, sekcí Jednotka, O praporu a Nábor.

21.07.2011 »
Po dlouhé době nějaké nové fotogalerie!

27.03.2010 »
Lidé viďte! ...nové videogalerie!

03.03.2010 »
Lidé čtěte! ...nové články!

05.02.2010 »
Přidány nové fotogalerie.

24.01.2010 »
Do fotogalerie Ostatní přidány nové fotky.


Články






Elektronická spoušť pro AEG (MOSFET)

box_grey INFORMACE O ČLÁNKU
ID článku: 90
Datum: 2011-01-03 23:07:21
Napsal: rotmistr ČOUD
Komentář: Nabídka zbylých elektronických spouští systému MOSFET S AKTIVNÍ BRZDOU.







Elektronická spoušť do AEG zbraně se skládá ze dvou výkonových MOSFET tranzistorů, samoobnovitelné pojistky a dalších součástek. Svou funkcí zlepšuje chod zbraně a zvyšuje životnost baterie a elektrického rozvodu. Montáž je poměrně jednoduchá a zvládne ji každý, kdo už měl někdy svoji zbraň rozebranou.

Teorie o tom, že MOSFET je vhodný pouze pro silné pružiny je zavádějící. Montáž MOSFETu zlepší vlastnosti a prodlouží životnost kontaktů a baterie u každé elektrické zbraně od základní pružiny až po nelidské upgrady. Nezáleží ani na napětí baterie a lze jej použít na všechny známé druhy akumulátorů od 8 V až do 16 V.

Na rozdíl od RELÉ, které se také používá ale MOSFET dokáže využít veškerou energii z baterie, protože k jeho sepnutí postačí minimální napětí a proud. Běžně používané relé jsou z výroby stavěné pro 12 V (6V relé se zase může poškodit). Při plném napětí baterie spínají relé dobře (i když jejich kontakty také jiskří a mají měřitelný odpor). S postupným vybíjením baterie ale klesá napětí, které i u baterie 9,6 V (8 článků) může za půlkou své kapacity klesnout v zátěži i pod 7 V. A v tomto momentě už kotva relé zcela jistě odpadne, přesto, že v baterii je ještě dostatek energie pro pohon motoru. Ze zbraně se pak ozývá známé bzučení, jak se cívka snaží přitáhnout kotvu. Při sepnutí kontaktů a připojení motoru však napětí opět klesne a kotva odpadne. MOSFETu stačí k sepnutí míň než 10 mA. Proto se stejnou baterií může zbraň s MOSFETem střílet ještě značnou dobu, zatímco zbraň s relé dávno nestřílí.

Parametry:

Rozměr: 60 x 18 x 9 mm
Max. průběž. proud: 20 A
Max. špičkový proud: 150 A
Napětí: 8 - 16 V
Čas zabrždění motoru: 100 ms

Funkce:

- Při sepnutí teče z baterie skrz motor maximální možný proud, zatímco přes kontakdy spouště proud minimální. Mechanické kontakty spouště tak nejiskří a jejich životnost je pak prakticky neomezená.

- Elektrický okruh BATERIE - MOTOR nemá díky elektronické spoušti žádný mechanický kontakt. Elektrický odpor je tedy nižší, což zvyšuje "výdrž" baterie, protože veškerá energie je využita pouze na pohon motoru.

- Elektronická spoušť podstatně zlepší odezvu spouště - motor reaguje okamžitě. Mírně se také zvýší kadence.

- Aktivní brzda po přerušení spouště okamžitě zastavuje motor. To způsobí, že píst zůstane po výstřelu vždy ve vypuštěné poloze, tryska vždy uzavírá komoru a dosedá na hop-up gumičku. Tím se zlepší podávání, protože komora se otevírá vždy na začátku cyklu.

- Tepelná proudová pojistka je samoobnovitelná. Pokud ve zbrani dojde ke zkratu, nebo velkému přetížení motoru, pojistka přeruší okruh. Není ale potřeba ji měnit, protože se po chvíli sama opět obnoví.

- Oba výkonové MOS-FET tranzistory mají na desce vlastní chladiče, spínač se tedy nezahřívá ani při rychlé střelbě jednotlivě ani při dlouhých dávkách.

- Diody chrání obvod proti napěťovým špičkám a statickým výbojům. Nemůže se tak stát, že by zbraň sama vystřelila jak se to stává u jednoduchých MOSFET spouští.

- Obvodem neprotéká žádný proud, pokud nejsou kontakty spouště spojeny. Nemůže tedy dojít k samovolnému vybití baterie.


Na funkci aktivní brzdy se můžete podívat ZDE

Každá vyrobená spoušť je OTESTOVANÁ a sestavená. Délku připojených kabelů si můžete zvolit v závislosti na typu zbraně a umístění spouště v těle zbraně. Kabely jsou označené nálepkami (MOTOR + a - , BATERIE + a - , SPOUŠŤ 1 a 2), montáž je tedy jednoduchá. Sami se můžete rozhodnout, zda kabeláž povede z obou, nebo jen z jedné strany spoje. Po urovnání kabeláže podél spoje jej jednoduše zafixujete přiloženou smršťovací bužirkou.

- Součástí dodávky je samotná elektronická spoušť, kabeláž a smršťovací bužirka.

CENA: 600,- Kč (včetně dopravy poštou)

KONTAKT: ČOUD, 234pp
- EMAIL janrypal@seznam.cz
- ICQ 279907214
- TEL 732472582 (SMS)

V případě jakýchkoliv dotazů, návrhů nebo připomínek mě neváhejte kontaktovat...